Sidor

tisdag 5 mars 2019

Biff stroganoff

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Gott!

4 portioner

600 g oxfilé eller marmorerad biff
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
Smör och olja till stekning
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1 oxbuljongtärning
5 dl gräddmjölk (4 dl mjölk, 1 dl grädde)
Salt och peppar
Till servering:
Ris eller pressad potatis
Saltgurka
Gräddfil

Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken ganska grovt, skala och hacka vitlöken. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Bryn köttet hastigt runt om i smör och olja i en panna. Ställ åt sidan (spara stekspadet). Fräs löken och svampen i pannan. Tillsätt vitlöken, paprikapulvret och tomatpurén. Fräs ytterligare ca 1 minut. Smula i buljongtärningen och späd med gräddmjölken. Låt såsen koka ihop tills den blivit simmig, smaka av med salt och peppar. Tillsätt stekspadet från det brynta köttet. Lägg i köttet och låt allt bli genomvarmt. Servera med kokt ris eller pressad potatis samt saltgurka skuren i stavar och gräddfil.

1 kommentar:

  1. Mycket gott och lätt att göra .Rekommenderas ✌️

    SvaraRadera