Sidor

tisdag 11 december 2018

Japansk biff med lök

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Helt okej vardagsmat.


Ca 4 portioner

600 g lövtunna skivor marmorerad biff

1 stor gul lök

1 stor rödlök

1 bit purjolök (det gröna)

1 krossad vitlöksklyfta

2 tomater

1 chilifrukt, medelstark sort

1 bit färsk ingefära (2-3 cm)

Olja till stekning

1 msk sesamolja

1 dl kikkomansoja 

Salt och peppar

Till servering:

Ris

Skala och strimla lökarna. Ansa och skiva purjolöken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåldyna stickor. Hetta upp oljan i en wokpanna och börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek löken, purjolöken och vitlöken i samma fett. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Salta och peppra lätt. Tillsätt tomaterna, chilin och ingefäran och smaka av med sesamolja och soja. Servera allt rykande hett med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar