Sidor

onsdag 17 oktober 2018

Ugnsbakad lax med frästa grönsaker och kall senapssås

Fick ett erbjudande om att testa Linas matkasse med rabatterat pris i tre veckor, så detta receptet är därifrån. Helt okej! 


2 portioner

500 g potatis

300 g laxfilé

Salt och peppar

1 dl matyoghurt

1 vitlöksklyfta, pressad

1 tsk dijonsenap

1 tsk + 1 tsk flytande honung

1 frp rädisor

150 g sugar snaps

Värm ugnen till 200 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 15-18 min. Eller tills fisken är klar. 

Senapssås:

Blanda matyoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, dijonsenap, 1 tsk honung och 1 krm salt i en liten skål. 

Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs rädisorna 2-3 min. Tillsätt 1 tsk honung och sugar snaps. Fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 

Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, frästa grönsaker och senapssås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar