Sidor

måndag 1 oktober 2018

Marängsviss enligt Werner Vögeli

Ett recept från boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Marängsviss är ju så himla gott!


4 portioner

Maränger:

4 äggvitor

1 3/4 dl strösocker

Chokladsås:

1 dl kakao

1 dl strösocker

1 dl mjölk

Tillbehör:

2 dl vispgrädde

Vaniljglass

Hallon

Citronmeliss


Maränger:

Blanda hälften av sockret med äggvitan och vispa lätt. Tillsätt resten av sockret och vispa hårdare till ett vitt styvt skum. Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa varje maräng med en stjärntyll (ca 14 mm i diameter) så att det blir ungefär 2 cm breda och 7 cm långa.

Torka marängen i svag ugnsvärme (50-60 grader) över natten eller drygt en och en halvtimme i ca 100 grader.

Chokladsås:

Häll mjölk och socker i en kastrull, sikta i kakao. Vispa samman till en jämn sås och låt koka upp.

Servering:

Servera två maränger per person tillsammans med grädde, vaniljglass och chokladsås. Garnera med hallon och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar