Sidor

söndag 12 augusti 2018

Rabarber frestelser

Ett recept från Sven Melanders bok Upp i vikt kvickt. Gäller att passa på att göra denna nu bärset fortfarande finns rabarber att få tag i. Den var enkelt att göra och alldeles lagom som en liten mini efterrätt efter att man va proppmätt efter middagen... men visst, vanlig smulpaj är ju snäppet godare.


4-6 portioner

3 1/2 dl mandelmjöl

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk bakpulver

75 g rumsvarmt smör

1 finriven bittermandel eller 2 droppar bittermandelarom

2 späda rabarberstjälkar

2 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser samt bittermandeln (eller arom) och tillsätt sedan smöret i småbitar. Arbeta samman degen. 

Skala och skär rabarbern i 1 cm stora bitar, lägg dem i en plastpåse och tillsätt potatismjöl. Förslut och skaka påsen. Tryck ut degen i små portionsformar och stick ned lagom med rabarber i varje form, efter tycke och smak. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen när de fåttfin färg. Pudra med florsocker strax före servering. Gottmed vaniljglass till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar