Sidor

tisdag 3 juli 2018

Peach melba

Ett recept från boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Har aldrig gjort peach melba förut, så det va kul att testa! Enkelt och gott!


8 portioner

4 persikor

Lag:

2 1/2 dl vatten

2 1/2 dl socker

1/2 vaniljstång

Rivet zest från 1 citron


Hallonsås:

2 1/2 dl hallon

3/4 dl florsocker


Tillbehör:

Vaniljglass

Mandelsplitter

Mynta


Koka upp vatten i en stor kastrull, 5 liter. Kryssa persikorna med en kniv på toppen. Lägg dem i vattnet och sjud i 15-20 sekunder, tills skalet börjar spricka. Ta upp dem med hålslev och lägg i kallt vatten för att kyla ned. Ta upp dem ur vattnet när de har kallnat och ta bort skalet med en kniv. Dela persikorna och ta bort kärnorna. 

Koka upp vatten, socker, snittad och urskrapad vaniljstång och rivet citronzest. Häll upp lagen i en skål. Lägg i persikorna och låt dem marineras i lagen.

Mixa hallon och socker och låt passera genom en sil. 

Varva persikor, vaniljglass och hallonsås i portionsglas. Toppa med mandelsplitter och mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar