Sidor

tisdag 3 juli 2018

Klassisk rysk stroganoff

Ett recept ur boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Enkelt att göra och gott! Men helt ärligt så känns det lite onödigt att använda oxfilé..

Jag bytte ut potatisen mot kokt ris.


4 portioner

500-600 g oxfilé

1 gul lök

100 g champinjoner

2 msk smör

2 msk colemans senapspulver 

4 dl smetana eller crème fraiche

Salt och peppar

1/2 kruka persilja

500 g potatis

Frityrolja eller rapsolja till fritering

150 g haricotsverts


Putsa oxfilén och skär i 2 cm tjocka strimlor. Skala och hacka löken. Skiva champinjonerna. Fräs köttet hastigt i smör i en het stekpanna någon minut tills det fått färg. Tillsätt löken och champinjonerna och fräs ytterligare några minuter. Häll i smetana eller creme fraiche och koka upp. Rör ut senapspulvret med lite vatten och häll i stekpannan. Koka några minuter och smaka av med salt och peppar.

Koka haricovertsen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Skala och skär potatisen i tändsticksstrimlor och lägg i kallt vatten. Före fritering ska potatisen rinna av väl och torkas med hushållspapper eller handduk. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera potatisen tills de får en gyllene färg, låt rinna av och salta. 

Hacka persilja och strö över biffstroganoffen. Servera den med pommes allumettes och haricotsverts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar