Sidor

tisdag 20 mars 2018

Quinoapannkakor med päronsalsa

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Enkelt att göra och var väldigt fräscht och gott med päronen ihop med yoghurten. Känns ju lite nyttigare också med quinoan i.


4 portioner

1 dl quinoa
3 ägg
4 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
2 msk smör
1 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
Några kvistar färsk mynta
Smör
Salt

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp quinoan med en gaffel. Låt kallna. Vispa ägg, mjölk, vetemjöl och 2 krm salt till en slät smet. Blanda i quinoan. Stek pannkakor eller plättar i lite smör. Servera med päronsalsa och lite yoghurt. Garnera med mynta. 

Päronsalsa:
Skala och skär 3 päron i bitar. Blanda juice från 1 citron, 1/2 dl vatten, 1/2 dl socker och 1 msk riven ingefära i en kastrull. Lägg i päronbitarna. Koka dem mjuka, ca 5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar