Sidor

tisdag 20 mars 2018

Laxbakelse med kräftstjärtar och fetaost

Ett recept från en Allerstidning som jag fick i present av min mamma. Superlätt att göra och väldigt goda! Ser väldigt lyxiga ut också. Tänker att de skulle vara perfekt till en buffé eller utan potatisen som en förrätt, tex på en skiva rågbröd. Självklart var de även väldigt gott så som det är på bilden. Rekommenderar verkligen detta receptet! 


2 portioner

8 skivor kallrökt lax, ca 200 g
(Räcker till 4 knyten)

Fyllning:
1/2 rödlök
1/2 dl hackad färsk dill
1 msk hackad färsk gräslök
1 dl kräftstjärtar
1/2 förpackning fetaost, 75 g
100 g färskost
Salt och peppar

Servering:
Kokt potatis
Gröna ärter
Ärtskott
Citron

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka rödlök, dill och gräslök och lägg i en bunke. Grovhacka kräftstjärtarna, smula fetaosten och rör ner i bunken. Tillsätt färskosten och rör till en jämn fyllning. Krydda med salt och peppar. Lägg ihop 2 skivor lax med långsidan mot varandra så att de överlappar varandra lite. Lägg en klick fyllning i mitten och vik sedan upp kanterna så att det bildas en ros. Lägg knytena på en bakplåtspapperklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen 5-7 minuter. Kanterna på laxen ska få en ljusbrun färg. Servera knytena direkt. De går även att servera utan tillagning i ugnen. Servera med kokt potatis, gröna ärter, ärtskott och en citronskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar