Sidor

fredag 16 mars 2018

Janssons knäckemacka

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Tänkte, det sär är väl inget märkvärdigt. Men så fel jag hade. Supergott!! Perfekt förrätt eller som litet mellanmål tex om man är ute på sjön. Gick supersnabbt att göra och knäckebrödet fick en härligt flottig o knaprig konsistens!


För 4 personer

1 kaka rustikt knäckebröd
1 ask ansjovisfiléer (100 g)
1 liten rödlök
2 dl riven västerbottenost
Smör
Nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 250 grader. Bred brödet med smör ända ut till kanten. Låt ansjovisen rinna av. Skala och finhacka löken. Lägg ut ansjovisfiléerna som solstrålar över brödkakan. Strö över lök och ost. Krydda med ca 1 krm vitpeppar. Ställ in mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills ytan fått fin färg. Klipp knäckebrödet i tårtbitar när brödet fortfarande är ljummet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar