Sidor

söndag 25 februari 2018

Tiramisu

Fick ett gäng savoyardikex av mamma för ett tag sedan, och det passar ju perfekt till tiramisu! Enkelt och gott!



  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 1/2 dl Amaretto eller konjak
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 20 savoyardikex
  • 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
  • kakao att pudra över

Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso. Lägg dem i en form (ca 25 x 30 cm, för 8 port).
Häll äggsmeten över kexen och ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar