Sidor

lördag 24 februari 2018

Strömmingsburgare med pepparrotsdressing

Ett recept ur boken Hela Sveriges husman. Enkelt att göra och väldigt gott! Rekommenderas! Dressingen till var verkligen god och passade perfekt till!


4 portioner

500 g strömmingsfiléer
2 dl grekisk yoghurt
1-2 msk riven pepparrot
2 msk kapris
1 tsk flytande honung
1/2 dl hackad dill
1 1/2 dl grovt rågmjöl
4-8 grova hamburgerbröd (gärna rågbröd)
100 g mangoldsalladsblad
1 rödlök
Smör
Salt, vitpeppar

 Blanda yoghurten med pepparrot, kapris, honung och dill. Smaka av med salt. Blanda rågmjölet med 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Skölj strömmingen i kallt vatten. Panera i rågmjölet. Stek strömmingen i smör ca 2 minuter på varje sida. Värm bröden i stekpanna eller i brödrost. Servera Strömmingsburgarna med mangoldsallad, strimlad rödlök och pepparrotsdressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar