Sidor

tisdag 9 januari 2018

Smörkola

Ett recept ur boken Sweet Christmas av Leila Lindholm. En utav favoriterna bland julgodiset.


  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 nypa flingsalt
  1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kopparkastrull. 
  2. Rör ner grädde, strösocker, sirap och vaniljpulver och låt koka utan lock till 124 grader (cirka 30–45 minuter beroende på vidden på kastrullen). Rör om så lite som möjligt. 
  3. Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ner valfri smaksättning (se nedan) eller behåll kolan naturell. Tillsätt flingsaltet. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
  4. Skär i bitar och slå in kolan i smörpapper. Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar