Sidor

onsdag 27 december 2017

Vanilj och limebladssill


En utav favoriterna av årets nya sillsorter. Denna var väldigt smakrik och god!



Lag
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit
6 kryddpepparkorn

Ingredienser
1 burk inläggningssill (420 gr)
1 silverlök
1 vaniljstång
Skal från en lime
Skal från en apelsin
Skal från en citron
5-6 limeblad
3 lagerblad
6 vitpepparkorn

1. Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Värm till sockret har löst sig och låt svalna.
2. Låt sillen rinna av och skär den i centimeterbreda skivor. Hacka silverlöken.
3. Varva alla ingredienserna i en burk. Avsluta med att skrapa ur vaniljstången och hacka sedan denna i bitar och lägg i. Rör om.
4. Ta bort kryddpepparkornen ur den kalla lagen och häll den i burken så att den täcker alla ingredienser.
5. Sätt på lock och låt stå minst en dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar