Sidor

onsdag 27 december 2017

Öl- och löksill

En till sorts sill från årets julbord. Tyvärr tyckte jag att denna var alldeles för lik vanlig löksill så den stack inte ut ur mängden.


  • 1 1/2 dl ale
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gul lök
  • ca 5 cm purjolök
  • 420 g inläggningssill på minuten

Blanda öl, ättika socker, lagerblad och kryddpeppar och koka upp. Låt lagen kallna.
Skala och skiva löken. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Blanda all lök med lagen.
Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå i kylskåp minst 1 dygn för att bli klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar