Sidor

onsdag 6 december 2017

Klassiska köttbullar

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Var ett tag sen jag gjorde köttbullar nu, så det här var väldigt gott! Vem gillar inte köttbullar lixom?


Ca 4 portioner

1/2 dl hackad lök
1 msk smör
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
500 g blandfärs
1 ägg
1 msk honung
2 krm malen kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Hacka löken och stek den glansig och genomskinlig i 1 msk smör. Låt svalna. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Blanda färsen med löken, ströbrödsblandningen, ägg, honung, kryddpeppar, salt, vitpeppar till en jämn och smidig färs. Forma färsen till valnötsstora bollar. Stek i omgångar i en het panna med smör och rapsolja. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och pressgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar