Sidor

torsdag 2 november 2017

Tonfisk nicoise

Ett recept ur boken Hemma hos Melker Andersson. Vi hade tonfisk i frysen, så kändes passande att testa detta receptet! Och kan säga att det var grymt gott!! Verkligen!


600 g tonfisk, i 4 bitar, snabbgrillad och rumstempererad
4 tomater, i klyftor
2 carciofini (späda marinerade kronärtskockor), delade i hälften
8 vita sparrisar, kokta
10 cm gurka, klyftad
1 rödlök, skivad
4 späda morötter, kokta
20 oliver
8 sardeller
1 dl färska bondbönor
4 ägg, kokta
Färska örter (tex dragon, basilika, bladpersilja)
Herbes de Provence (provensalsk kryddblandning)

Blanda samtliga ingredienser till salladen i en stor skål. Häll senapsvinegretten nedan i salladen och blanda väl. Servera gärna rostat bröd till salladen.

Senapsvinägrett:

1 tsk senapsfrön
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 scharlottenlök, finhackad
1/2 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Koka upp senapsfröna i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av. Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar