Sidor

tisdag 24 oktober 2017

Kålgryta med spjäll

Ett recept ur boken Hela Sveriges Husman. Jag tyckte väl att detta var gott, men min sambo var helt till sig och tyckte att det var helt otroligt gott, det godaste han ätit på länge! Så antar att vi inte var lika mycket till oss båda två.. 


Ca 4-6 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll i bitar
Ca 800 g vitkål
1-2 dl vatten
1/2 dl sirap
1-2 tsk ättiksprit (12 %)
Smör
Salt

Bryn spjällen runt om i 2 msk smör i en gryta/kastrull och strö över 1-2 tsk salt. Ansa och skär vitkålen i mindre bitar. Lägg dem över köttet. Lägg på locket. Tillsätt vatten efter ca 5 minuter och rör om. Låt koka under lock 35-40 minuter eller tills köttet lossnar från benen. Ringla över sirap och ättiksprit. Rör om i grytan. Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar