Sidor

torsdag 19 oktober 2017

Auberginerullar

Bjöd på dessa goda rullarna när jag hade en tjejmiddag för ett tag sedan. Kan varmt rekommenderas! 



räcker till ca 8 rullar. Det går utmärkt att byta ut aubergine mot zucchini.


1 aubergine
½ burk soltorkade tomater + ½ dl olja från burken
50 g hasselnötter
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
salt
olivolja

Skiva din aubergine på längden i max ½ cm tjocka skivor. Lägg sedan dessa på en plåt med bakplåtspapper där du har ringlat över olivolja. Strö salt över skivorna och stoppa in i en kall ugn som du sen sätter på 225 grader (för att spara energi). Det är klart på 12-15 minuter, eller när skivorna har krympt och fått lite färg.

Under tiden som auberginen är i ugnen kan du göra peston genom att mixa basilika, nötter, vitlök och soltorkade tomater med oljan. Smaka av och tillsätt salt efter egen smak.Gör rullar genom att breda ett jämnt lager av röran på aubergineskivorna, som gärna får svalna något först. Försegla rullarna med en tandpetare. Servera rullarna direkt eller kalla – de håller i kylen någon dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar