Sidor

onsdag 26 juli 2017

Toast Pelle Janzon

Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Har sparat lite på detta lyxiga receptet... men nu hade jag både fått in extra pengar och hade gäster, så då passade det perfekt! Påminner ju lite om carpaccio, väldigt gott!


200 g oxfilé, i 50 g-bitar tunt utbankade mellan plastfolie
4 skivor mörkt bröd, tex kavring eller rågbröd
15 g smör
80 g löjrom
1/2 rödlök, finhackad
1/2 knippe gräslök, finhackad
4 äggulor
Pepparrot, riven
Flingsalt och nymald svartpeppar

Stek brödet försiktigt i smöret. Mörkt bröd är känsligare än vitt att steka. Lägg brödet på assietter. Täck hela brödet och (nästan hela) tallriken med en oxfiléskiva. Bygg på med löjrom, rödlök, gräslök och äggula. Avsluta med salt, peppar och pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar