Sidor

torsdag 23 mars 2017

Biff Rydberg

Ett recept från boken Husman av Stefan Ekengren. En riktigt god klassiker som vi gör ibland här hemma. Gillar att recepten är lite moderniserade i denna boken, gott med senapssåsen istället för bara vanlig senap. Rekommenderas!


4 port.

600 g biff eller oxfilé 
2 gula lökar, finhackade
30 g smör
800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar
4 ägg
1/2 knippe kryspersilja, hackad
1 msk grov skånsk senap
1 msk dijonsenap
3 dl créme fraiche
Rapsolja till stekning
Salt och nymald svartpeppar

Tärna oxfilén i 1 cm stora tärningar. Koka löken mjuk med smöret i en kastrull. Hetta upp en panna, häll i olja och stek potatisen precis klar. Salta, peppa. Knäck försiktigt äggen och separera gulan från vitan. Spara en skalhalva från varje ägg och lägg gulorna i skalhalvorna. Stek köttet hastigt i olja i en het panna några minuter. Salta, peppra och lägg upp köttet på ena sidan av ett stort fat. Lägg potatisen på andra sidan, löken i mitten och äggulorna i sina skal uppe på. Strö persiljan över löken. Blanda senap och créme fraiche i en skål. Smaka av med salt och servera vid sidan om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar