Sidor

torsdag 23 mars 2017

Auberginegryta med lamm

Hade lite lammkött i frysen så googlade på lammgryta och ramlade över detta receptet. Blev väldigt gott!


 4

  • 2 gula lökar 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 röd peppar 
  • 800 g lammgrytbitar 
  • 2 msk smör 
  • 1 tsk gurkmeja 
  • ca 400 g krossade tomater 
  • 3 dl vatten 
  • 2 grönsaksbuljongtärning 
  • 1 aubergine 
  • 1 zucchini 
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
    1. Skala lök och vitlök, hacka löken grovt och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
    2. Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och chili fräs med några minuter.
    3. Rör ner gurkmeja, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.  Koka sakta ca 1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört.
    4. Ansa och skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora tärningar. Tillsätt grönsakerna i grytan, rör om och koka sakta ytterligare ca 10 minuter. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.

    5. Till servering: 
    6. Servera grytan med vitt bröd eller varmt pitabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar