- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd peppar
- 800 g lammgrytbitar
- 2 msk smör
- 1 tsk gurkmeja
- ca 400 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärning
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- salt och svartpeppar
- 1/2 citron
- Skala lök och vitlök, hacka löken grovt och riv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilin.
- Bryn köttet i omgångar i smöret i en gryta. Tillsätt lök, vitlök och chili fräs med några minuter.
- Rör ner gurkmeja, krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Koka sakta ca 1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört.
- Ansa och skär aubergine och zucchini i ca 2 cm stora tärningar. Tillsätt grönsakerna i grytan, rör om och koka sakta ytterligare ca 10 minuter. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Till servering:
- Servera grytan med vitt bröd eller varmt pitabröd.
Sidor
▼
torsdag 23 mars 2017
Auberginegryta med lamm
Hade lite lammkött i frysen så googlade på lammgryta och ramlade över detta receptet. Blev väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar