Sidor

måndag 5 december 2016

Västerbottenostpaj

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har testat många olika sorters västerbottenostpajer genom åren, men denna va nog den bästa hittills! Så krispig och god pajbotten och lagom mycket ost. Rekommenderas starkt! 


8-10 portioner

Pajdeg:
100 g smör
100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g grovriven västerbottenost
2 ägg
2 dl mjölk eller vispgrädde
Salt och nymalen peppar

Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, eller mixa i en matberedare. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Värm ugnen till 200 grader. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Fördela osten i pajskalet. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Servera med blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar