Sidor

tisdag 11 oktober 2016

Klar köttsoppa

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Köttet blev väldigt mört och gott, man utöver det så var det en ganska så intetsägande soppa..



4 portioner

700 g benfri högrev
1-2 märgben (200-300g)
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri (50 g)
Vatten
1 msk salt
1 kvist timjan
2 lagerblad 
15 vitpepparkorn

Garnityr:
1 morot
1 palsternacka
1 bit rotselleri (50g)
150 g kålrot
2 dl gröna ärter
Salt och nymalen peppar
Hackad persilja

Skala och skär lök och rotsaker i bitar. Lägg kött, ben och grönsaker i en stor kastrull. Häll i vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Ta upp köttet, låt svalna och skär det i tärningar. Sila buljongen. Spara märgbenen. Skala och tärna rotsakerna till garnityret. Koka upp buljong och märgben, lägg i rotsakstärningarna och låt koka i 5 minuter. Lägg i köttet och ärterna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar