Sidor

tisdag 11 oktober 2016

Crêpes med champinjonstuvning

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Egentligen är jag inte så värst förtjust i crêpes, tycker att pannkakor ska ätas med sylt! Men min sambo fyllde år, och han gillar crêpes... Hur som helst så blev dom helt okej.



4 portioner.

1 sats tunna pannkakor
2 del lagrad riven ost

Champinjonstuvning:
1 gul lök
300 g champinjoner
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
Salt och nymalen peppar

Värm ugnen till 250 grader(grillfunktion). Grädda pannkakorna enligt receptet. Skala och hacka löken till stuvningen. Skär champinjonerna i klyftor. Fräs lök och svamp i smör så att det blir glansigt. Pudra över mjölet och tillsätt grädde och mjölk. Låt koka i minst 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick med stuvning på varje crêpe. Vik in kortsidorna och rulla ihop dem. Lägg crêpesen i en smord ugnsform och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 10-15 minuter. Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar