Sidor

tisdag 11 oktober 2016

Janssons frestelse

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Så himla gott! En riktig klassiker!



4-6 portioner

1 kg mjölig potatis (10-12 st)
2 gula lökar
2 askar ansjovisfilé (250 g)
Ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
Smör

Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. Stö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda Janssons frestelsen mitt i ugnen i 50-60 minuter.

1 kommentar: