Sidor

fredag 15 juli 2016

Spenatsoppa

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkel och god soppa. Perfekt som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med gott bröd. 


4 portioner

400 g förvälld eller fryst grovhackad spenat
1 gul lök
2 msk smör
1 liter höns- eller grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
Salt och nymalen vitpeppar
4 kokta ägg

Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör. Häll på buljongen och grädden. Mixa, koka upp och låt koka i 2-3 minuter så att soppan fortfarande är grön. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor.

4 kommentarer:

  1. Lök i spenatsoppa är som att tanka en nensinbil med diesel.
    Helt åt helsike.

    SvaraRadera
  2. Smaken är som baken delad….

    SvaraRadera
  3. Perfekt med lök i som steks mjuuuk!

    SvaraRadera