här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
tisdag 21 juni 2016
Vitlöksstekt kyckling med basilikacréme
Ett recept från ICAs matkasse. Ser ganska så trist ut på bilden, men det var gott! Bra vardagsmat!
450 g förkokt potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1/2 dl svarta oliver
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
Basilikacrème
1 kruka basilika
1 dl crème fraiche
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Sätt ugnen på 225˚C.
Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra och lägg kycklingen i potatisformen tillsammans med oliverna och tomaterna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C.
Basilikacrème: Strimla basilikan och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
Skiva kycklingen och servera den med de rostade grönsakerna, mangold och basilikacrèmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar