Sidor

tisdag 21 juni 2016

Vitlöksstekt kyckling med basilikacréme

Ett recept från ICAs matkasse. Ser ganska så trist ut på bilden, men det var gott! Bra vardagsmat! 


 2
  • 450 g förkokt potatis 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar
  • 2 kycklingfiléer 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1/2 dl svarta oliver 
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)

Basilikacrème

  • 1 kruka basilika 
  • 1 dl crème fraiche 
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
  3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra och lägg kycklingen i potatisformen tillsammans med oliverna och tomaterna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C.
  4. Basilikacrème: Strimla basilikan och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera den med de rostade grönsakerna, mangold och basilikacrèmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar