Sidor

måndag 20 juni 2016

Morsans rabarberdricka

Hade några rabarber kvar i trädgården så letade fram detta receptet på tasteline. Väldigt god dricka blev det! Synd bara att det bara blev så lite... Tar slut så snabbt!
Lägg förresten märke till min nya kanna, supernöjd! Köpte den på Hemtex idag! Så skönt med lock på, så smakar inte saften kylskåp. Och så var den samtidigt snygg!


1 kg rabarber
1,75 liter vatten
4 st nejlikor
2 dl socker
1 citron, pressad

  • 1. Skölj rabarbern men skala den inte. Skär den i små bitar och koka den med vatten och nejlikor tills den går sönder, ca 10 minuter.
  • 2. Häll upp i silställning och låt saften rinna av ca 20 minuter. Tillsätt sockret och rör tills det har lösts upp.
  • 3. Låt saften kallna och smaksätt sedan med färskpressad citronsaft. Servera rabarberdrickan som förfriskning eller som bordsdryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar