Sidor

torsdag 2 juni 2016

Tandorilax med morotsrajita

Ett recept från ICAs matkasse, enkelt och gott!



 2

Ris

  • 2 port ris 

Morotsraita

  • 2 morötter 
  • 1 kruka mynta 
  • 2 dl matyoghurt 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • salt och peppar

Lax

  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 2 tsk tandoorikrydda 
  • 1 msk olja 
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
    1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lax: Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
    4. Servera laxen med ris, morotsraita och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar