här provar jag att göra en ny maträtt nästan varje dag.
Sidor
▼
torsdag 2 juni 2016
Tandorilax med morotsrajita
Ett recept från ICAs matkasse, enkelt och gott!
Ris
2 port ris
Morotsraita
2 morötter
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Lax
2 port laxfilé (à 150 g)
2 tsk tandoorikrydda
1 msk olja
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Morotsraita: Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.
Lax: Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar