Sidor

fredag 17 juni 2016

Per Morbergs korv stroganoff

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt god! Krämig och god smak! Har aldrig haft kummin, lagerblad och paprikapulver i förut, däremot brukar jag ha i vitlök och chilisås... Men denna var nog snäppet godare än den jag brukar göra!


4 port.

500 g falukorv
2 gula lökar
2 msk smör
2-3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 krm kumminfrön
2 lagerblad
1 dl köttbuljong
2 dl kaffegrädde eller vispgrädde + mjölk
Salt och nymalen peppar

Tillbehör:
Créme fraiche

Skär korven i centimetertjocka stavar. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör i en stor stekpanna. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, kummin och lagerblad och sjud i ytterligare några minuter. Späd med buljongen och grädden. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig - inte för tunn och inte för stabbig. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och en klick créme fraiche. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar