Sidor

lördag 28 maj 2016

Vaniljhjärtan i långpanna

Min kära vän Sara tipsade mig om att testa vaniljhjärtan i långpanna. Letade upp detta receptet från jennysmatblogg. Det var lätt att göra och väldigt gott! Perfekt att ha och bjuda på, blev väldigt många bitar.


Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och bred ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar