Sidor

fredag 27 maj 2016

Silviakaka

Blev tipsad om att Silviakaka skulle vara gott... Hade aldrig ens hört talas om det förut, men såg gott ut på bilden så va bara tvungen att testa! Och visst var det gott! Påminner om kärleksmums. Nästa gång ska jag däremot göra dubbel sats till min stora långpanna, tycker att de blev lite för tunna.


 1 kaka 
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kallt vatten

Kräm

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st äggulor
  • 3 tsk vanijsocker

Garnering:
Ca 2 dl kokos

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna eller gratängform - med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omkörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
  8. Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar