Sidor

lördag 2 april 2016

Majssoppa med bönspread


Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt gott! Enkelt att göra! Tänker jag efter så har jag nog aldrig ätit majssoppa förut!

Ca 4 port.

Soppa

  • 1 gul lök 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 3 morötter 
  • 2 msk olja 
  • 2 tsk curry 
  • 1/2 krm cayennepeppar 
  • 500 g majs 
  • 1 dl vitt matlagningsvin 
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl smetana 
  • salt och peppar

Bönspread

  • 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1 dl smetana 
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost 
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)

Macka

  • 2 tomater 
  • 1 huvudsallad 
  • 8 skivor medelhavsbröd 
  1. Soppa: Skala och hacka lök, vitlök och morötter. Fräs grönsakerna i oljan i en kastrull några minuter. Tillsätt curry och cayenne och låt det fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt majs, vin och buljong och låt koka ca 10 minuter under lock.
  2. Bönspread: Spola bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa hälften av bönorna med smetana och ost. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner hälften i krämen.
  3. Häll ner resten av bönorna i soppan och mixa den slät. Tillsätt smetana och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Macka: Skiva tomaterna och plocka salladsbladen. Gör dubbelmackor med bönspread, tomater och sallad.
  5. Strö resten av gräslöken på soppan och servera med mackorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar