Sidor

lördag 30 april 2016

Laxnuggets med sojadipp

Ett recept från ICAs matkasse. Enkelt att göra och gott!



Ris

  • 4 port ris (eller annat gryn)

Nuggets

  • 4 portionsbitar laxfilé 
  • 1/2 tsk salt 
  • 2 krm peppar 
  • 4 msk ströbröd 
  • 2 msk sesamfrön 
  • 2 msk olja 

Grönsaker och dipp

  • 1/2 gurka 
  • 1/2 knippe rädisor 
  • 1 lime 
  • 3 msk japansk soja 
  • 1/2 msk honung 
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Ris: Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  3. Laxnuggets: Dela laxen i halvor. Salta och peppra bitarna. 
  4. Häll ströbröd och sesamfrön på en tallrik. Vänd laxbitarna i ströbrödsblandningen så att det täcker bitarna. Bryn dem i olja i en stekpanna tills de får fin färg. 
  5. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  6. Grönsaker och dipp: Skär gurkan i stavar. Dela rädisorna i halvor. Dela limen i halvor och pressa ur saften i en skål. Blanda limesaften med soja och honung till en dipp. 
  7. Servera laxen med ris, grönsaker och dipp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar