Sidor

lördag 19 mars 2016

Torsk med fänkålssallad och pepparrotsstomp

Ett recept från ICAs matkasse. Kul att testa något annorlunda och nytt, men tyvärr blev det ganska så torrt. Saknade någon sås. 


Stomp

  • 900 g mjölig potatis 
  • 2 dl gräddfil 
  • 2 msk riven färsk pepparrot 
  • salt och peppar

Fänkålssallad

  • 1 fänkål 
  • 1/2 gurka 
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 msk citronsaft 
  • 1 msk olivolja 

Torsk

  • 600 g torskfilé
    1. Tina fisken om fryst används.
    2. Sätt ugnen på 175°C.
    3. Stomp: Skala och koka potatisen.
    4. Fänkålssallad: Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, använd gärna en mandolin eller osthyvel. Skala och skär gurkan i långa remsor med potatisskalare. Hacka gräslöken. Blanda allt med citronsaft, olivolja, salt och peppar.  
    5. Stomp: Krossa potatisen och blanda med gräddfilen. Skala och riv pepparroten och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
    6. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
    7. Servera torsken med stomp och fänkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar