Sidor

tisdag 15 mars 2016

Stekt kotlett med kronärtskockskräm

Ett recept från ICAs matkasse, gott!




  • 900 g fast potatis 
  • 1 msk olja 
  • salt och peppar

Kronärtskockskräm

  • 1 förp kronärtskocksbottnar (à 390 g)
  • 50 g grana padano 
  • 2 msk olivolja 
  • 1 dl gräddfil 
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 vitlöksklyfta 

Kotletter

  • 4 benfria fläskkotletter 
  • 1 msk olja 

Grönsaker

  • 1/2 rödlök 
  • 1 msk vitvinsvinäger 
  • 1/2 msk olivolja 
  • 1 dl soltorkade tomater 
  • 1 cosmopolitansallad
    1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
    2. Potatis: Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och blanda med olja, salt och peppar i en bunke. Häll ut på plåten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Kronärtskockskräm: Låt kronärtskocksbottnarna rinna av och mixa dem sedan med ost, olivolja och gräddfil till en slät kräm. Hacka persiljan och vänd ner hälften. Skala och riv vitlöken och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
    4. Kotletter: Stek kotletterna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
    5. Grönsaker: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda dem med vinäger och olivolja. Strimla tomaterna och blanda med löken. Skär salladen i stora bitar. Salta och peppra och strö över resten av persiljan.    
    6. Servera kotletterna med potatisen, krämen och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar