Sidor

söndag 13 mars 2016

Pannkakstårta

Ett recept ur Per Mobergs bok Moberg lagar husmanskost. Har testat göra pannkakstårta förut, men den s var helt klart bäst! Verkligen supergod, gick åt som smör!


2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk smör till stekning

Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Häll mineralvattnet i smeten strax före stekningen och rör om.  Hetta upp smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna. 

Pannkakstårta:

1 sats pannkakor
3 dl grädde
2 dl sylt
5 dl färska bär
Florsocker till garnering

Vispa grädden, varva pannkakor, sylt, grädde och bär. Toppa med grädde och bär och garnera med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar