Sidor

torsdag 10 mars 2016

Filodegspaj med tacofärs och fetaost

Pratade om filodegspajer på jobbet för länge sen... Insåg då att jag aldrig testat göra det! Nu blev det i alla fall av, och jag kan säga att det blev verkligen supergott! Väldigt lätt att göra också! Rekommenderar verkligen att du testar!


8 ark filodeg
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 paket fetaost
1 rödlök
6-7 körsbärstomater
2 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost (el ost i tärningar)
salt & peppar
olja till pensling
  1. Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan, lägg 4 ark filodeg i botten på en smord pajform, pensla med olja mellan varje lager. Häll över köttfärsen.
  2. Strö över fetaost i bitar, rödlöken i skivor, samt tomaterna i halvor.
  3. Blanda samman ägg, grädde och kryddor och slå över pajen, avsluta med den rivna osten.
  4. Lägg 4 ark filodeg som lock över pajen och pensla med olja mellan. Vik upp kanterna på filodegen som ligger under så de ligger under ”locket”.
  5. Grädda i 200 grader ca 25 min. Servera gärna med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar