Sidor

tisdag 6 oktober 2015

Marinerad kyckling Lazéez

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Blev lite besviken, det såg mycket godare ut på bilden än vad det faktiskt var. Men visst, det var helt okej vardagsmat. 


Ca 4 port.

4-6 kycklingfiléer

Marinad:
5 dl mild yoghurt
1/2-1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
1 krm chilipulver eller några droppar tabascosås
Svart- eller vitpeppar

Lite olja till pensling

Sås:
5 dl mild yoghurt
1/3 tsk salt
Svart- eller vitpeppar 
1 krm mald chilipeppar eller några droppar tabascosås
2 tsk torkad smulad mynta eller 2 msk färska, finhackade myntablad
1 stor pressad vitlöksklyfta

Blanda allt till marinaden. Lägg ner kycklingfiléerna i marinaden. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller över natten. Ta upp kycklingfiléerna, torka av dem lätt med hushållspapper (kasta marinaden) och pensla på lite olja. Grilla filéerna i grillpanna ovanpå spisen i ca 15 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. 

Sås:
Låt yoghurten rinna av ungefär en halvtimme i kaffefilter så att yoghurten blir lite krämigare. Blanda sedan med salt, peppar, tabascosås eller chilipeppar, mynta och vitlök. Låt såsen mogna cirka en timme i rumsvärme.

Servera med ris eller klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar