Sidor

söndag 27 september 2015

Chiligryta

Ett recept från tasteline. Har länge tänkt göra en riktig chili men det har bara inte blivit av. Supergott blev det i alla fall. Riktigt mört och fint kött, inte för starkt heller. 

Se till att du har gott om tid för det ska koka i 3 minst timmar.



1,2 kg högrev
1 olja
1 paket bacon
2 st gula lökar
2 st morötter 
5 stjälkar blekselleri
10 st vitlöksklyftor 
2,5 st chilipeppar
2,5 st chipotle-chili
2 msk ingefära
2 burkar krossade tomater
5 dl ljust öl
2,5 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin 
1 msk oregano
2 st lagerblad
2 st röd paprika

3 timmar

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet. 

2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört. 

Smaka av och servera med chilstuvad majs, svart bönröra och bröd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar