Sidor

torsdag 12 mars 2015

Persilje- och mandeltoppad torsk med saffran


Ett tips från en kollega. Minns du mandelfisken man fick i skolan? Detta är en super upphottad sån rätt! Tusen gånger godare! Testa gärna! 




   600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 3 palsternackor
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 g saffran
  • 2 dl smetana
  • 1/2 kruka persilja
  • 50 g rostad saltad mandel

Så här gör du

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Smörj en ugnssäker form med oljan och lägg fisken i formen. Salta och peppra. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala och dela palsternackorna på längden. Skär den sedan i skivor tvärs över. Koka dem mjuka i buljong och saffran i en kastrull utan lock.
  6. Rör ner smetanan i palsternackorna.
  7. Hacka persiljan och mandeln. Blanda ihop dessa och strö på fisken.
  8. Servera fisken med krämiga palsternackor och kokt potatis.

För alla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar