Sidor

onsdag 11 mars 2015

En smörstekt kalvbräss med vinterprimörer, hasselnötter och brynt smör

Såg att dom lagade kalvbräss på Sveriges Mästerkock på tv. Tänkte att jag också ville testa... Det såg ganska så slemmigt och äckligt ut från början om jag ska vara ärlig. Men sen när det var tillagat så var det faktiskt helt okej. Skulle inte kalla det för en delikatess som många andra gör, men helt klart ätbart. 


4 bitar kalvbräss á 150 g (förvälld och hinnorna borttagna)
vetemjöl
100 g smör
Timjan
2 msk matolja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Vinägrett
100 g smör
1 dl kalvfond
0,5 dl citronjuice
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Blomkålspuré
400 g blomkålsbuketter (ångade)
0,5 dl grädde
1 dl crème fraiche
Tillbehör
blandade grönsaker
rostade hasselnötter
kruspersilja
körvel


Blomkålspuré
Pressa ur allt vatten ur blomkålen och lägg den i en ny kastrull.

Koka in grädden.

Mixa purén slät med crème fraiche, salt och peppar.

Kalvbräss
Torka av kalvbrässen och mjöla den lätt.

Salta, peppra och stek den gyllenbrun och knaprig i matoljan och smöret till 55-gradig innetemperatur.

Slunga därefter upp grönsakerna i pannan innan du gör ren den, finns många goda smaker att fånga upp.

Vinägrett
Bryn smöret och sila det över kalvfonden i en kastrull.

Bryn smöret och sila det över kalvfonden i en kastrull.

Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

Servera med hasselnötterna och de goda örterna, njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar