Sidor

lördag 6 december 2014

Tryffel

Ett recept från boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart en utav mina favoriter när det kommer till julgodis! Så himla gott!

Ca 25 kulor
1 1/2 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
Kakao

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär  var femtonde minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. (Tex finhackade nötter, krossade polkagrisar, finhackad choklad, kokosflingor) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar