Sidor

tisdag 9 december 2014

Tryffel med flingsalt

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Helt klart den godaste tryffeln jag har ätit! Rekommenderar verkligen denna!


Ca 30 kulor

200 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt

Kakao
200 g mörk choklad

Hacka chokladen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret över medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas. Häll i grädden. Var försiktig då det bubblar till rejält. Om sirapen stelnar, låt då blandningen sjuda i ytterligare några minuter tills allt har smält. Häll blandningen över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur och rör sedan ner saltet. Ställ därefter in den i kylen tills den stelnar. Rör om då och då. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält den resterande chokladen i en skål över sjudande vatten eller i mikron. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper, garnera gärna med några flarn flingsalt och låt sedan stelna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar