Ca 30 kulor
200 g mörk choklad
1 dl strösocker
2 msk vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk flingsalt
Kakao
200 g mörk choklad
Hacka chokladen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Smält sockret över medelhög värme tills en karamellfärgad sirap bildas. Häll i grädden. Var försiktig då det bubblar till rejält. Om sirapen stelnar, låt då blandningen sjuda i ytterligare några minuter tills allt har smält. Häll blandningen över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur och rör sedan ner saltet. Ställ därefter in den i kylen tills den stelnar. Rör om då och då. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Ställ in tryffelkulorna i frysen i ca 1 timme. Smält den resterande chokladen i en skål över sjudande vatten eller i mikron. Doppa tryffelkulorna i chokladen. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper, garnera gärna med några flarn flingsalt och låt sedan stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar