Sidor

tisdag 9 december 2014

Kardemumma- och kaffekaka

Ett recept ur boken Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Enkel kaka.. Lite trist om jag ska vara ärlig. Visserligen rätt så saftig men har aldrig varit så förtjust i mjuka kakor.. Å andra sidan var den poppis på jobbet, så antar att det är en smaksak.



75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 dl mjölk
1 dl kallt kaffe

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och varva ner i smeten tillsammans med mjölken och kaffet. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 40-45 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den på galler och låt kallna. Sikta över florsocker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar