Sidor

onsdag 13 augusti 2014

Smakrik stekt laxfilé med en krämig äppelsallad och potatis


Väldigt gott recept! Testa gärna!



600 gram laxfilé
0,5 tsk salt
1 tsk kumminfrön
1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 tsk honung

Tillbehör:
800 gram potatis
salt
olivolja

Sallad:
250 gram vitkål
0,5 st gurka
1 st äpple
0,5 ask salladsmix, färdigskuren
1 dl crème fraiche
2 tsk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tillbehör: Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt och blanda runt med olivolja. Salta efter smak och sätt in i ugnen ca 20- 25 min. Vänd runt potatisen efter halva tiden.

3. Sallad: Skölj alla salladsingredienser och skala äpplet. Grovriv vitkålen och äpplet. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i skivor. Blanda ihop allting i en skål och tillsätt balsamvinäger, creme fraiche och smaka av med en nypa salt och peppar.

4. Lax: Blanda ihop salt, kumminfrön, chiliflakes, olja och honung. Skär laxen portionsbitar och gnid in laxbitarna med. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen på medelvärme några minuter på båda sidor. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i pannan.

Servera laxen med rostad potatis och äppelkrämig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar