Ca 500 g köttfärs
1 gul lök
2 ägg
Ca 2 dl mjölk
Ca 1/2 dl ströbröd
Salt och peppar efter smak
Smör att steka i
Sås:
1 oxbuljongtärning
2 burkar krossade tomater
1 kruka färsk basilika
2 st färsk chili
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
Salt och peppar efter smak
Smör att steka i
Hacka löken och blanda med resten av ingredienserna. Rulla köttbullar och stek i smör, ställ sedan åt sidan.
Såsen:
Hacka löken, basilikan och pressa vitlöken. Stek i smör i några minuter. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå och puttra ca 10 min. Häll sedan i köttbullarna och låt puttra ett par minuter till. Tänk på att den heta tomatsåsen lätt stänker.
Servera med spaghetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar