Sidor

måndag 14 april 2014

Risyoghurt med grillad frukt

Ett recept ur Charlotta Malhotras bok Efterlängtade efterrätter. Helt okej men lite tråkigt ändå...påminner om ris a la Malta. Det står inte i receptet, men jag valde att rosta nötterna lite i en torr panna innan jag la upp dem. Tycker att det blir godare då! 

Nu har jag bara 3 recept kvar att testa henne min fina bok!




4 portioner

2 port. Rundkornigt grötris
1 dl vispgrädde 
1 dl naturell yoghurt 
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Valfri frukt, exempelvis ananas, plommon, mango eller päron
Nötter eller solrosfrön till garnering

Koka upp grötriset enligt instruktionerna på paketet. Låt svalna i kylen.

Vispa grädden och blanda den med yoghurten. Vänd ner strösocker och vaniljsocker. Blanda yoghurtblandningen med grötriset.

Skär frukten i centimeter stora bitar och trä upp dem på små träspett. Grilla spetten snabbt i en panna eller i ugnen. Lägg upp risblandningen i skålar eller glas och lägg ett spett på varje. Garnera med nötter eller solrosfrön. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar