Sidor

fredag 20 december 2013

Anders renskav och färsk spenat

Enkelt och gott recept! 

1 paket renskav
7-8 färska champinjoner delade i kvartar
1 vitlöksklyfta
2 msk kalvfond
ca 10 cm hackad purjolök
1 påse färsk eller 1 paket frusen hel spenat
3 dl grädde
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Ca 1 msk soya
1 msk maggi


Stek renskaven ordentligt och krydda med peppar och cayennepeppar efter styrka. Avsluta med lite soja och maggi blanda väl. Lägg över renskaven och purjolöken  i en gryta/kastrull, vispa ur pannan med ca 3 dl vatten och häll över det också.
Stek champinjonerna delade i kvartsbitar i smör och pressa i 1 klyfta vitlök och häll över i grytan. Häll i grädden salta, peppra och fonden och kanske lite mer soja.
Låt sjuda ihop i ca 5 minuter innan du blandar ner den hackade spenaten och låter småsjuda en kort stund.
Servera med kokt ris till och då gärna basmati ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar